Fina sarma
100 min
4
Čim se među sastojcima nađe mljeveno meso i kiseli kupus, odmah je jasno da je riječ o sarmi. Zašto je toliko fina, uvjerite se sami.
Sastojci
1 glavica
kiselog kupusa
100 g
riže
1
Fant za punjenu papriku i sarmu
100 ml
mlake vode
2
Vegeta Maestro Lovorova lista
1 žlica
Koncentrata rajčice Podravka
2 žlice
ulja
500 g
miješanog mljevenog mesa
PRIPREMA
Između sarmica stavite lovorov list, a zatim ih zalijte vodom u kojoj ste razmutili koncentrat rajčice. Po potrebi posolite. Sarmice uredno, ali vrlo tijesno posložite jednu uz drugu. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri. Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, a ako su listovi veliki, prerežite ih napola kako biste dobili manje sarmice. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Pripremljenom Fantu dodajte mljeveno meso i rižu, te dobro promiješajte. Na svaki list stavite 1 do 2 žličice mesnog nadjeva pa savijajte sarmice od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarmice pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude u koju ste nalili ulje.
POSLUŽIVANJE
Poslužite s pire krumpirom.
SAVJET
Za vrijeme kuhanja, jelo ne miješajte, nego samo povremeno protresite posudu.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?