Čobanac sa žličnjacima

Trajanje recepta

120 min

Količina

6

Čobanac je tradicionalno jelo koje se priprema u bakrenom kotliću i na prirodnoj vatri, stoga su mu pravi dekor vrt ili okućnica, kampiranja, fešte na otvorenom i druge prigode u kojima se u društvu dobro jede.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac izmiješajte s vodom i zagrijte do vrenja.
  2. Dodajte junetinu i svinjetinu narezanu na kockice, lovorov list i kuhajte da meso omekša.Potkraj kuhanja dodajte vino i ukuhajte žličnjake.
  3. Za žličnjake, brašnu dodajte jaje, vodu i malo soli. Dobro izmiješajte, a zatim uz pomoću žlice formirajte žličnjake.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo i po želji sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet za recept
SAVJET

Junetinu i svinjetinu možete zamijeniti teletinom i janjetinom.