Čobanac sa žličnjacima

Trajanje recepta

60 min

Količina

6

Čobanac je tradicionalno jelo koje se priprema u bakrenom kotliću i na prirodnoj vatri, stoga su mu pravi dekor vrt ili okućnica, kampiranja, fešte na otvorenom i druge prigode u kojima se u društvu dobro jede.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac izmiješajte s vodom i kuhajte dok ne provrije.
  2. Dodajte junetinu i svinjetinu narezanu na kockice, lovorov list i kuhajte dok meso ne omekša.
  3. Pred kraj kuhanja dodajte vino i ukuhajte žličnjake od brašna i jaja.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo i po želji s žlicom kiselog vrhnja.

Savjet za recept
SAVJET

Junetinu i svinjetinu možete zamijeniti teletinom i janjetinom.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.

Tehnički kolačići služe za ispravno korištenje stranice i oni su obavezni. Marketinški kolačići služe kako bismo poboljšali iskustvo upotrebe naših proizvoda i oni su opcionalni. Detaljnije pročitajte u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti.

Postavke