Grah s batatom

Trajanje recepta

50 min

Količina

4

Grah je namirnica bogata proteinima, vlaknima i željezom, pa ne čudi da spada u red glavnih superjunaka u podizanju imuniteta posebice u zimskih mjesecima. U ovom ukusnom jelu na žlicu društvo mu pravi batat, odličan izvor vitamina C. Kad jednom isprobate ovaj ukusan recept, vjerujte postat će omiljen na popisu tjednog jelovnika. 

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na maslinovu ulju popecite pancetu, dodajte batat i prelijte s 1 litrom vode.Kuhajte 15 minuta pa dodajte pripremljeni Fant, ocijeđeni grah i ječmenu kašu.
  2. Kuhajte 10-ak minuta pa umiješajte aceto balsamico.
  3. Ječmenu kašu prelijte vodom, kuhajte 30 – 40 minuta, a zatim ocijedite.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo.

Savjet za recept
SAVJET

U jelo po želji možete dodati Vegeta Maestro mljeveni chili, jelo će biti pikantno.