Burgeri od crnog graha
45 min
6
Burgeri od crnog graha iznenađujuće su ukusni i brzo se pripremaju. Stižu li vam na večeru vege gosti, ovim jelom priskrbit ćete niz pohvala.
Sastojci
1 žlica
maslinova ulja
300 g
šampinjona (portobello)
½
limuna
2 žlice
sitno narezanog peršina
120 g
Podravka Kukuruza šećerca
230 g
Podravka Crnog graha
1
Fant za ćevapčiće i pljeskavice (40 g)
150 g
brokule
PRIPREMA
Gljive sitno narežite i stavite na zagrijano maslinovo ulje te kratko pirjajte da tekućina ispari. Zatim dodajte usitnjenu brokulu, zajedno popecite da uvene i maknite s vatre. Fant razmutite u 70 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. U posudu stavite crni grah, kukuruz šećerac, peršin, ocijeđen sok limuna te dodajte pripremljene gljive s brokulom i Fant. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dio možete usitniti (štapnim mikserom ili električnom sjeckalicom) da se smjesa bolje poveže. Oblikujte pljeskavice veličine hamburgera. Pecite na srednje jakoj vatri (ili grill tavi) sa svake strane.
POSLUŽIVANJE
Poslužite tople.
SAVJET
U smjesu možete umiješati 2 žlice naribanog parmezana ili sir koji koristite.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?