Zapečene ćufte u đuveču

Trajanje recepta

45 min

Količina

4

Zapečene mesne kuglice osobito će razveseliti vaše male goste no fantastičnom okusu neće moći odoljeti ni veliki ljubitelji čufti.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Ječmenu kašu namočite nekoliko sati ili jedan dan prije.
  2. SaNamočenu kašu prokuhajte 10-ak minuta.
  3. Fant mješavinu za ćufte promiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  4. U mljeveno meso dodajte ječmenu kašu i pripremljeni Fant, dobro promiješajte, a zatim od pripremljene smjese oblikujte kuglice.
  5. Đuveč zagrijte, stavite ga u vatrostalnu posudu i preko njega posložite ćufte.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  7. Potkraj pečenja po ćuftama rasporedite naribani sir i zapecite još koju minutu da se sir rastopi.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo.

Savjet za recept
SAVJET

Uz ovo jelo nije potreban prilog, ali odlično će odgovarati pire od batata.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.

Tehnički kolačići služe za ispravno korištenje stranice i oni su obavezni. Marketinški kolačići služe kako bismo poboljšali iskustvo upotrebe naših proizvoda i oni su opcionalni. Detaljnije pročitajte u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti.

Postavke