Zapečeni grah s bundevom

Trajanje recepta

45 min

Količina

4

Omiljeni klasik zapečeni grah, u ovom smo receptu obogatili okusom muškatne bundeve. Dodatan izvor proteina zagarantirao je i izbor graha. Ovoga puta ,,grah nam je pao'' na crni – super namirnicu koja obiluje i vlaknima. 

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. U posudu (tavu) koja može ići u pećnicu na zagrijano ulje stavite na ploške narezani luk.
  2. Popecite ga da postane staklast pa dodajte narezanu pancetu i kratko popecite.
  3. Dodajte bundevu narezanu na kockice i ocijeđeni grah.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 300 ml mlake vode i izlijte na povrće.
  5. Dodajte čili, zagrijte do vrenja i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C te pecite 20 – 30 minuta da bundeva omekša.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo.

Savjet za recept
SAVJET

Za ovo jelo upotrijebite butternut ili hokaido bundevu.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.

Tehnički kolačići služe za ispravno korištenje stranice i oni su obavezni. Marketinški kolačići služe kako bismo poboljšali iskustvo upotrebe naših proizvoda i oni su opcionalni. Detaljnije pročitajte u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti.

Postavke