Mesne punjene paprike iz pećnice

Trajanje recepta

60 min

Količina

6

Mesne punjene paprike iz pećnice odličan su izbor za vruće dane. Naime, grijanje uz štednjak nam ljeti prestaje biti omiljen hobi pa obožavamo recepte poput ovoga.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Ječmenu kašu skuhajte i ocijedite.
  2. Paprikama odrežite dio s peteljkom i uklonite sjemenke.
  3. Otopite sadržaj Fanta u 100 ml mlake vode i pustite da odstoji neko vrijeme.
  4. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kuhani ječam i 200 ml pasirane rajčice.
  5. Paprike napunite nadjevom i posložite u posudu za pečenje (lagano nauljenu maslinovim uljem), jednu do druge. Ulijte preostalu pasiranu rajčicu i pokrijte aluminijskom folijom.
  6. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, otkrijte i pecite još 15 minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo sa žlicom vrhnja i pospite peršinom.

Savjet za recept
SAVJET

Koristite crvene ili žute paprike koje su mesnatije i prikladne za pečenje.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.

Tehnički kolačići služe za ispravno korištenje stranice i oni su obavezni. Marketinški kolačići služe kako bismo poboljšali iskustvo upotrebe naših proizvoda i oni su opcionalni. Detaljnije pročitajte u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti.

Postavke