PILEĆE LAZANJE

Vrijeme pripreme: 60 min
Za 3 osobe

Sastojci:

300 g pilećeg filea
3 žlice maslinovog ulja
100 ml vrhnja za kuhanje
1 Fant za lazanje
150 g zelenih šparoga
½ žličice soli
½ žličice šećera
5 g maslaca
8 listova za lazanje
150 g mozzarelle
100 ml slatkog vrhnja
30 g sira ribanca

Priprema:

1. Pileći file narežite na sitne kockice. U dubokoj tavi ili loncu zagrijte ulje. Na zagrijano ulje stavite meso i kratko popržite uz neprestano miješanje i okretanje. Možete se poslužiti s dvije kuhače ili lopaticom kako bi se kockice piletine ispekle sa svih strana. Dolijte 600 ml mlake vode i 100 ml vrhnja za kuhanje, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite da zakipi.

2. Šparoge očistite tako da ih lagano presavijate sve dok ne puknu – do pucanja dolazi na dijelu gdje debela stabljika prelazi u mekani vrh. Tvrdi dio odstranite, a mekani ogulite i koristite za jelo. U lonac ulijte 2 litre vode te dodajte pola žličice soli, pola žličice šećera i 5 grama maslaca. Kada voda zavrije, dodajte šparoge i kuhajte ih 10 minuta. Ovim postupkom izbacuje se prirodna gorčina iz ovog povrća te ostaje samo puni, prepoznatljivi okus. Šparoge ocijedite i narežite na komade.

3. U nauljenu posudu za pečenje 20 cm × 20 cm stavite red tijesta za lazanje, red umaka s mesom, pospite s malo narezane mozzarelle, rasporedite dio šparoga i tako redom dok ne potrošite sav sadržaj. Završite redom lazanja, prelijte slatkim vrhnjem i pospite naribanim sirom.

4. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Željeni rezultat je zlatno-žuta, hrskava korica. Vrijeme pečenja ovisi o snazi pećnice pa se ono po potrebi može povećati. Ako nakon isteka 30 minuta jelo ne odgovara ovom opisu, produljite vrijeme pečenja te provjeravajte svakih 5-7 minuta jeste li postigli željenu boju. Imajte na umu da se sa svakim otvaranjem pećnice ugrijani zrak u njenoj unutrašnjosti hladi što dodatno usporava proces pečenja.

5. Prije posluživanja, pustite lazanje da „odmore“ 20-ak minuta tako da ih izvadite iz pećnice i pokrijete čistom krpom. Tjestenina će upiti ostatak sokova od pečenja što omogućuje rezanje na lijepe, pravilne komade. Poslužite tople lazanje posute listićima svježeg bosiljka.

Fant za lazanje

VIŠE O PROIZVODU

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke