Špageti bolognese bez mesa

Trajanje recepta

25 min

Količina

3

Umjesto mesa, špagete bolognese pripremite s tikvicama i korjenastim povrćem i dobit ćete izvrsnu vegetarijansku inačicu za sve koji vole maštovite povrtne zalogaje.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Tikvicu narežite na rezance (naribajte na krupni ribež), a mrkvu i celer narežite ili naribajte na istu debljinu.
  2. Na zagrijano ulje stavite mrkvu i celer i uz miješanje popecite da omekšaju. Fant smjesu otopite u 500 ml vode, prelijte preko povrća i zagrijte do vrenja. Pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta uz miješanje.
  3. Špagete stavite kuhati u posoljenu zavrelu vodu i kuhajte da ostanu al dente. Dodajte tikvice i nakon minute ocijedite.
  4. Umiješajte špagete s tikvicama u umak da se sastojci povežu.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo posuto pinjolima.

Savjet za recept
SAVJET

Po želji možete dodati i drugo povrće, ali ga prethodno blanširajte.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.

Tehnički kolačići služe za ispravno korištenje stranice i oni su obavezni. Marketinški kolačići služe kako bismo poboljšali iskustvo upotrebe naših proizvoda i oni su opcionalni. Detaljnije pročitajte u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti.

Postavke