Chili con carne s piletinom

Trajanje recepta

25 min

Količina

4

Chili con carne umjesto žlicom možete zagrabiti i tacosima. Pripremite ovo jelo s piletinom i na taj način s jednom uobičajenom namirnicom priredite drugačiji i neuobičajen ručak.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite mrkvu narezanu na kockice, kratko popecite i dodajte mljeveno meso. Popecite uz miješanje, da tekućina ispari.
  2. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  3. Dodajte ocijeđeni slanutak i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  4. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  5. Poslužite tako da u zdjelicu stavite nekoliko žlica kuhane riže, preko nje pripremljeno meso, a na kraju žlicu kiselog vrhnja.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Ovako pripremljeni chili con carne, umjesto žlicom, grabite tacosima i tako konzumirajte. Okus je fantastičan!

Savjet za recept
SAVJET

Basmati riža prepoznatljiva je po svom dugom zrnu, kuha se kratko, između 10 i 12 minuta.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.

Tehnički kolačići služe za ispravno korištenje stranice i oni su obavezni. Marketinški kolačići služe kako bismo poboljšali iskustvo upotrebe naših proizvoda i oni su opcionalni. Detaljnije pročitajte u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti.

Postavke