Natrag
Varivo od poriluka i slanutka
35 min
3
Ukoliko želite pripremiti slanutak kao varivo, svakako iskušajte ovu kombinaciju s porilukom i korjenastim povrćem i uživajte u šarolikom povrtnom bogatstvu.


Sastojci
1
poriluk
1 – 2
mrkve
50 g
korijena celera
2 žlice
maslinova ulja
1
Fant za fina variva
230 g
konzerviranog Slanutka Podravka
2 žlice
Crvene leće Podravka
1 žlica
narezanog vlasca (ili mladog luka)

PRIPREMA
- Poriluk prerežite po dužini i isperite, a zatim sitno narežite. Mrkvu narežite na kockice.
- Na zagrijano ulje stavite poriluk i kratko popecite. Dodajte narezanu mrkvu te popecite.
- Ulijte 800 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, dodajte ocijeđeni slanutak, leću i kuhajte dok povrće ne omekša (oko 15 minuta).
POSLUŽIVANJE
Varivo poslužite toplo, posuto vlascem.
SAVJET
Varivo je bogatije ako ima više različitog povrća, a te naziv „ćčušpajz“ upravo to govori , jelo od povrća kojeg imate.
