Varivo sa žutim mahunama i graškom
40 min
3
Topla jela na žlicu osim što su zasitna, imaju značajnu nutritivnu vrijednost, baš poput variva s krumpirom, žutim mahunama i graškom.

Sastojci
2
Kranjske kobasice Podravka
200 g
žutih mahuna
200 g
mladog graška
100 g
krumpira
1
Fant za fina variva
kiselo vrhnje za posluživanje
1 žlica
ulja

PRIPREMA
Na zagrijano ulje stavite kobasice narezane na ploške i kratko popecite. Dodajte mahune, grašak i krumpir narezan na kockice. Ulijte 800 ml mlake vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja i kuhajte u polupokrivenoj posudi dok povrće ne omekša (oko 20 minuta).
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo varivo sa žlicom kiselog vrhnja.
SAVJET
Jelo će uvijek bolje izgledati i biti nutritivno vrjednije ako ga pospete narezanim peršinom.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?