Zapečeni krumpiri s piletinom i umakom od gljiva
40 min
3
Isprobajte zapečeni krumpiri s piletinom iz vatrostalne posude preliven umakom od gljiva i sira. Često je teško svima ugoditi, ali ovo jednostavno i ukusno jelo jednako će cijeniti ljubitelji gljiva, krumpira i piletine.
Sastojci
300 g
pilećeg filea
Vegeta Maestro Morska sol
Vegeta Maestro Crni papar
2 žlice
ulja
600 g
krumpira
1
Fant umak od gljiva
100 ml
slatkog vrhnja
1-2 žlice
naribanog sira ribanca
1 žlica
narezanog vlasca
PRIPREMA
Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 200 ml mlake vode kojoj ste dodali slatko vrhnje i zagrijavajte, miješajući pjenjačom, dok umak ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Krumpir narežite na podjednake kocke i skuhajte u posoljenoj vodi. Krumpir ocijedite i promiješajte sa piletinom. U nauljene vatrostalne posude (3 komada ) rasporedite krumpir s piletinom. Pileći file narežite na kockice posolite, popaprite i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Pripremljeni umak prelijte preko sadržaja u posudama i pospite sirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta. Na zagrijanom ulju piletinu popecite do rumene boje.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo posuto vlascem.
SAVJET
Jelo možete pripremiti i u posudi koja je primjerena za kuhanje i pečenje u pećnici.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?