Povrtne polpete s umakom

Trajanje recepta

40 min

Količina

4

Povrtne polpete od tikvica i sira izvrsna su ideja za obrok bez mesa, a ukoliko ih želite obogatiti umakom i poslužiti kao glavno jelo, predlažemo umak bolognese. Ovaj ručak savršeno će nadopuniti sezonska salata.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Tikvice naribajte, posolite i ostavite, oko 10 minuta, da puste tekućinu, a zatim ih dobro ocijedite.
  2. Jaja, naribani sir, sol i crni papar izmiješajte, dodajte tikvice, krušne mrvice i brašno. Dodajući malo mlijeka izmiješajte sve u jednoličnu smjesu.
  3. Od pripremljene smjese oblikujte polpete.
  4. Na zagrijanu nauljenu tavu stavite polpete i popecite ih s obje strane do zlatne boje. Potom ih izvadite na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća.
  5. Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 250 ml mlake vode i zagrijavajte, miješajte pjenjačom, dok umak ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Povrtne polpete poslužite s umakom bolognese i sezonskom salatom.

Savjet za recept
SAVJET

Smjesu za polpete ostavite stajati 5 minuta prije oblikovanja.