Povrtne polpete s umakom
40 min
4
Povrtne polpete od tikvica i sira izvrsna su ideja za obrok bez mesa, a ukoliko ih želite obogatiti umakom i poslužiti kao glavno jelo, predlažemo umak bolognese. Ovaj ručak savršeno će nadopuniti sezonska salata.
Sastojci
¼ žličice
Vegeta Maestro muškatnog oraščića mljevenog
2
jaja
Vegeta Maestro Morska sol
Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
malo mlijeka po potrebi
ulje za pečenje
500 g
tikvica
150 g
sira (gauda ili slični)
80 g
krušnih mrvica
2 žlice
Podravka Glatkog brašna
50 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant umak bolognese
PRIPREMA
Na zagrijanu nauljenu tavu stavite polpete i popecite ih s obje strane do zlatne boje. Potom ih izvadite na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća. Od pripremljene smjese oblikujte polpete. Tikvice naribajte, posolite i ostavite, oko 10 minuta, da puste tekućinu, a zatim ih dobro ocijedite. Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 250 ml mlake vode i zagrijavajte, miješajte pjenjačom, dok umak ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje. Jaja, naribani sir, sol i crni papar izmiješajte, dodajte tikvice, krušne mrvice i brašno. Dodajući malo mlijeka izmiješajte sve u jednoličnu smjesu.
POSLUŽIVANJE
Povrtne polpete poslužite s umakom bolognese i sezonskom salatom.
SAVJET
Smjesu za polpete ostavite stajati 5 minuta prije oblikovanja.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?