Povrće s tofuom iz woka

Trajanje recepta

30 min

Količina

3

Jedno od najpoznatijih jela koje nosi predznak Azije definitivno je wok. Iako zvuči egzotično, jednostavno je za pripremu, potrebno je pomiješati sastojke, a tajna savršenog balansa okusa je u omjerima začina i namirnica. Povrće s tofuom iz woka odlična je ideja kada želite isprobati nešto novo i jednoostavno.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Luk narežite na ploške, mrkvu i celer na rezance, papriku na trakice, a tofu na kockice.
  2. U woku dobro zagrijte ulje, stavite tofu, popecite ga do zlatne boje, a zatim izvadite.
  3. Zatim u wok dodajte luk, kratko popecite da postane staklast pa dodajte mrkvu i celer.
  4. Popecite uz miješanje 1-2 minute pa dodajte papriku. Nastavite zagrijavati pazeći da povrće ostane al dente.
  5. Smanjite vatru, povrće maknite na pola posude za wok, ulijte vino, 200 ml vode i umiješajte Fant.
  6. Promiješajte zajedno s povrćem i lagano pirjajte oko 5 minuta.Potkraj dodajte soja umak i prstohvat chilia.
  7. Tofu vratite u wok, pospite sezamom i narezanim mladim lukom.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite s kuhanom rižom ili tjesteninom, rižinim rezancima,…

Savjet za recept
SAVJET

Tofu je prije prženja dobro ocijediti. Stavite tofu u čistu pamučnu krpu, na nju stavite dasku za rezanje i nekoliko teških knjiga. Ostavite tofu tako barem pola sata prije pripreme jela.