Natrag
Zapečena cvjetača s tofuom
45 min
3
Ubrajate li se u ljubitelje povrća i volite li jela iz pećnice, onda je zapečena cvjetača s tofuom svakako dobra ideja koju treba iskušati.


Sastojci
300 g
cvjetače
sol
150 g
običnog tofua
200 ml
zobenog vrhnja
1
Fant za zapečenu tjesteninu sa šunkom i sirom
200 g
tjestenine Školjke od pira Zlato polje
2
mlada luka

PRIPREMA
- Odvojite cvjetove cvjetače i stavite ih u posoljenu kipuću vodu. Nakon nekoliko minuta ocijedite.
- Tofu razmrvite, dodajte zobeno vrhnje i pomoću štapnog miksera usitnite.
- Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zakipi pa dodajte pripremljeni tofu.
- U vatrostalnu posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu i blanširanu cvjetaču. Prelijte pripremljenim umakom.
- Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C da dobije zlatnu koru.
POSLUŽIVANJE
Jelo poslužite toplo, posuto narezanim mladim lukom.
SAVJET
Upotrijebite biljno vrhnje po vlastitom izboru.
