Natrag
Varivo s piletinom i bobom
40 min
3
Jednostavno fino varivo s piletinom i bobom u jednom tanjuru sadrži sve što je potrebno za hranjivi obrok na žlicu.


Sastojci
250 g
piletine (file ili zabatak bez kosti)
3
žlice maslinova ulja
1
mrkva
1
Fant za fina variva
400 g
boba (smrznuti ili mladi svježi)
1
žlica ocijeđenog limunova soka
100 ml
vrhnja za kuhanje

PRIPREMA
- Piletinu narežite na kockice i popecite na zagrijanom ulju do zlatne boje. Dodajte mrkvu narezanu na ploške i još zajedno kratko popecite.
- Krumpir ogulite i narežite na ploške debljine 0,5 cm. Posložite ga po dnu namašćene Zalijte s 800 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja i dodajte očišćeni bob.
- Krumpir ogulite i narežite na ploške debljine 0,5 cm. Posložite ga po dnu namašćene vatKuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta da povrće omekša. Zatim dodajte limunov sok i umiješajte vrhnje za kuhanje.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo, varivo s popečenim ploškama kruha.
SAVJET
Umjesto piletine možete koristit upotrijebiti kuhanu šunku ili narezane hrenovke.
