Pileće lazanje

Trajanje recepta

60 min

Količina

3

Uz pripremu ovih pilećih lazanja postat ćete ekspert za lazanje u samo nekoliko poteza.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Pileći file sitno narežite ili sameljite. Na zagrijano ulje stavite meso i kratko popecite.
  2. Dolijte 600 ml mlake vode i vrhnje, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite da zakipi.
  3. Šparoge očistite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijeđene šparoge narežite na komade.
  4. U nauljenu posudu 20 cm×20 cm stavite red tijesta za lazanje, red umaka s mesom, pospite s malo narezane mozzarelle, rasporedite dio šparoga i tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
  5. Završite redom lazanja, prelijte slatkim vrhnjem i pospite naribanim sirom.
  6. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C, do zlatnožute boje.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Tople lazanje poslužite posute listićima svježeg bosiljka.

Savjet za recept
SAVJET

Umjesto mozzarelle možete koristiti drugi sir kao ricottu, skutu,..