Pileće lazanje
60 min
3
Uz pripremu ovih pilećih lazanja postat ćete ekspert za lazanje u samo nekoliko poteza.

Sastojci
3 žlice
maslinova ulja
100 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant za lazanje
150 g
zelenih šparoga
8
listova za lazanje
150 g
mozzarelle
sol
100 ml
slatkog vrhnja
30 g
sira ribanca
300 g
pilećeg filea

PRIPREMA
Pileći file sitno narežite ili sameljite. Na zagrijano ulje stavite meso i kratko popecite. Dolijte 600 ml mlake vode i vrhnje, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite da zakipi. Šparoge očistite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijeđene šparoge narežite na komade. U nauljenu posudu 20 cm×20 cm stavite red tijesta za lazanje, red umaka s mesom, pospite s malo narezane mozzarelle, rasporedite dio šparoga i tako redom dok ne potrošite sav sadržaj. Završite redom lazanja, prelijte slatkim vrhnjem i pospite naribanim sirom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C, do zlatnožute boje.
POSLUŽIVANJE
Tople lazanje poslužite posute listićima svježeg bosiljka.
SAVJET
Umjesto mozzarelle možete koristiti drugi sir kao ricottu, skutu,..
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?