Teksaški chili

Trajanje recepta

60 min

Količina

4

Krepki teksaški čili savršen je izbor dok se zaželite jela na žlicu. Ljutkastu notu ovog comfort food jela postići ćete dodatkom mješavine Fant za chili con carne. Otkriti ćemo vam i mali trik, meso junetine narezano na fine komadiće ubrzat će pripremu jela.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Meso narežite na kockice.
  2. Na zagrijano ulje stavite meso i popecite, uz miješanje, da dobije rumenu boju. Dodajte papriku narezanu na kockice, podlijte s malo vode i pirjajte dok meso ne omekša.
  3. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte. Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte još 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  4. Jelo pospite narezanim korijandrom i narezanom papričicom.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo s kuhanom rižom ili kukuruznim kruhom.

Savjet za recept
SAVJET

Što je meso narezano na manje kockice, to će se brže ispeći.