Mesne punjene paprike iz pećnice
60 min
6
Mesne punjene paprike iz pećnice odličan su izbor za vruće dane. Naime, grijanje uz štednjak nam ljeti prestaje biti omiljen hobi pa obožavamo recepte poput ovoga.
Sastojci
6
paprika
1
Fant za punjenu papriku i sarmu (60 g)
500 g
mljevene junetine
400 ml
Podravka Passate
2 žlice
maslinova ulja
200 g
kiselog vrhnja za posluživanje
1 žlica
nasjeckanog peršina
120 g
ječmene kaše
PRIPREMA
Ječmenu kašu skuhajte i ocijedite. Paprikama odrežite dio s peteljkom i uklonite sjemenke. Otopite sadržaj Fanta u 100 ml mlake vode i pustite da odstoji neko vrijeme. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kuhani ječam i 200 ml pasirane rajčice. Paprike napunite nadjevom i posložite u posudu za pečenje (lagano nauljenu maslinovim uljem), jednu do druge. Ulijte preostalu pasiranu rajčicu i pokrijte aluminijskom folijom. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, otkrijte i pecite još 15 minuta.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo sa žlicom vrhnja i pospite peršinom.
SAVJET
Koristite crvene ili žute paprike koje su mesnatije i prikladne za pečenje.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?