Ljuti slavonski čobanac
120 min
6
Fini prah sjajno crvene boje, slatkastog ili ljutog okusa dobiven sušenjem i mljevenjem paprika neizostavan je začin slavonske kuhinje. Dat će tako okus i nadaleko poznatom čobancu.
Sastojci
2 l
vode
400 g
svinjetine
400 g
junetine
1 list
Vegeta Maestro Lovor
1-2
crvene paprike
100 ml
bijelog vina
1
Fant mješavina za slavonski čobanac – ljuti
PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac izmiješajte s vodom i zagrijte do vrenja. Dodajte junetinu i svinjetinu narezanu na kockice, lovorov list, papriku narezanu na kockice i kuhajte dok meso ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte vino.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Junetinu i svinjetinu možete zamijeniti s ovčjim ili janjećim mesom.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?