Fiš paprikaš
min
6
Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.
Sastojci
2 kg
šarana
sol
1 žlica
Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
½
limuna
200 g
luka
50 ml
ulja
1
Fant za riblju juhu i paprikaš
1 žlica
Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g
Koncentrata rajčice Podravka
2 lista
Vegeta Maestro lovora
2
ljuta feferona
2 češnja
češnjaka
100 ml
bijelog vina
1 žlica
nasjeckanog peršina
PRIPREMA
Ribu očistite, narežite je na komade (kotlete), pospite Vegetom, lagano posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i nakapajte ocijeđenim limunovim sokom. Luk očistite i usitnite u električnoj sjeckalici. U lonac (ili kotlić) stavite ulje, dodajte usitnjeni luk i kratko popecite. Dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta. Zatim dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom. Kuhani temeljac procijedite i vratite u lonac. Dodajte narezane komade ribe, vode da prekrije sadržaj i bijelo vino. Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još oko 10 minuta. Paprikaš nemojte miješati da se riba ne raspadne, samo protresite lonac. Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.
POSLUŽIVANJE
Paprikaš poslužite sa širokim rezancima ili žgancima.
SAVJET
Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?