Na (tuđim) greškama se uči

A sad moja pogreška nije bila u kuhanju, već u "oštečenju" ispečenog kolača. Suprugova strina i djeca tijekom prosinca nalazili su se u Njemačkoj. Da stric preko blagdana ne bude bez kolača, moja svekrva mu je ispekla Jakić pitu. Ostavila ju na hlađenje na stolici pokraj štednjaka. Taj dan sno pekle još kolača. Dok sam kuhala fil za drugi kolač, koljenom sam se naslonila na stolicu pokraj štednjaka - dok nisam skuhala kremu nisam skužila da sam ustvari nogu naslonila po sredini pečenog kolača🤦‍

Žurila sam završiti ručak jer sam morala na posao,a djeca gladna. Svi već nestrpljivi čekaju za stolom kad će biti gotovo. Kad smo krenuli jesti ,razočarenje "šta je ovo". Shvatila sam da sam umjesto soli stavila šećer. Djeca su me tako čudno gledala i naravno smjeh. I dan danas to prepričavamo.

Fotografija greške

Moja kcer napravila tortu svom decku za rodedan. Ispala je tanka,i ja sam to htjela popraviti.Kupim ,sve potrebno i nadopunim tortu i ukrasim.Stavim u frizider da se hladi i stisne do ujutro. Sutra moja kcer vadi tortu iz kalupa ,ona se sva razlije.Nije se stegla .Sva iznervirana salje mi sliku razlivene torte. Sokirana time sto vidim ,na sta torta slici odlucim joj kupiti drugu tortu.Ona odbija. I danas imam griznju savjesti radi toga.

Kao osoba koja nešto zezne minimalno jednom dnevno, počela sam svoju “slampavost” prihvaćati kao dio moje šarene i karizmatične osobnosti - ili se barem tako tješim😂 No bez zezancije, meni nešto ispadne iz ruke jednom dnevno a kad kuham, kuhinja moli da ne ulazim u nju. Tako sam nedavno htjela ispeći palačinke i stavila sam premalo ulja na tavu i zaboravila upaliti puhalicu tako da je kroz par minuta cijela kuhinja bila zadimljena a moji ukućani ne previše šokirani scenom koju sam im pripremila

Pravila sam kolac i djeca su skak ala oko mene.St avil a sam sve sastojke i STavila pec. Pogledam kolac ne doze se sve se razlilo. Citam recept i shvatim da nisam stavila brasno. I danas me jos zezaju.

Nakon faxa odlučim se ja prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Dobio termin za prvi sastanak sa savjetnicom i sve 5. Termin je bio za mjesec dana. Nakon mjesec dana dođem ja na zakazani sastanak, sjednem u ured na stolicu predam papire a žena će meni čudnim pogledom. Oprostite imate vi zakazano? Naravno. Uzmem papir i predam joj a na to će ona meni. Imate zakazano za sutra ne za danas. Joooj reko oprostite ja sam pomjesao termine. U zemlju kad nisam propao. (btw.nisam uopće gledao papir) :DDDDD

Bio je to jedan obiteljski nedjeljni ručak, fino meso i restani krumpir koji je imao okus po cimetu. Svi šutimo, jedemo, prebiremo po ustima, a svima je krivo reći da krumpir ima okus po cimetu. I od jednom sestra progovori: “ Je li u krumpiru cimet??” I mama samo lagano kaže: “Pa da. Upao mi je u krumpire, ali sam mislila da nećete primjetiti.”😂😂😂

Željela sam ispeći kobasice i krumpir u pećnici, koju sam uključila da se zagrije, nakon 10-tak minuta pocelo se iz nje dimiti i smrdjeti, kad' sam ju otvorila imala sam što i vidjeti, unutra je bila prozirna plastična zdjelica, koja se topila po rešetki...užas...ručak sam završila u tavi na štednjaku.

Jednom prilikom stavim kuhati grah sa suhim mesom i odem u plastenik čupati travu,nakon nekog vremena gusti dim dolazi iz kuće,sve se zagorilo,trk u dućan kupim 2 konzerve smeđeg graha podravka,kranjska kobasica i fant za grah i spasim dan i ručak ukućani oduševljeni nikad bolji grah a ne znaju doživljaje,blaženi podravka proizvodi

Fotografija greške

Kao slastičarka amaterka prije dosta godina nastupila sam u kulinarskom showu gdje su kamere zabilježile moju blamažu nad blamažama! 😅Radili smo Doboš tortu koju inače imam "u malom prstu". Trenutak dekoncentracije i brbljanja s kamermanom prilikom izrade gornje kore prelivene karamelom pretvorio se u katastrofu! Trokut izrezane kore s još ljepljivim karamelom skliznuo mi je iz ruke i zalijepio se za drugi, drugi za treći.... Na kraju sam sve nekako zakamuflirala i odlepršala iz showa! 😅

Za jedan Božić pozvala sam prijatelje na ručak. Ideja je bila odkoštena patka punjena kruhom, pistacijama, šljivama itd. , po receptu iz časopisa koji nisam do tada spremala. Prijateljica je javila da će mi ona dati patku, jer ima domaću smrznutu. Nakon 2 i pol sata pečenja, patka je bila tako žilava da smo jeli samo punjenje. Dan danas tvrdim da je to bila divlja patka, jer je prijateljičin otac lovac, a ona tvrdi da je bila domaća😀

Imala sam prezentaciju na fakultetu iz predmeta informatika pred 30-ak ljudi. Trema me jako uhvatila, i u jednom trenutku kako sam pričala o memorijama na računalu rekla tvrdi disk ili i zastala - nisam se mogla sjetiti odmah a svi to zovemo zapravo hard disk, ali ja sam se kao htjela praviti “pametna” i na kraju se sama nisam mogla sjetiti naziva. Uglavnom, tada mi je bilo neugodno, a danas se na druženjima zezam s time jer sve je to život i svi griješimo. 😅

1 8 9 10 64