Na (tuđim) greškama se uči

Možda nije baš omiljena ali jako volim janjeću glavu. Neiskusna kuharica,ali spremna za učenje pa zašto ne bih sebi nekad spremila nešto što volim. Stavim ja nju fino u pećnicu, začinim, pratim je kroz staklo, ona fino cvrči i peče se. Možda bih mogla okrenuti? Otvorim pećnicu, a ono oko u tom trenu iskoči iz duplje i pogodi me posred čela.Nastao je valjda pritisak, možda ga je trebalo ukloniti prije ili bar probušiti, ali gdje to piše i kako bih to znala? Nisam je poslije baš slatko pojela haha

Ulazim u trgovinu i na brzinu da kažem što želim izleti mi 30 dkg pizze za šunku,prodavačica je samo prasnula u smijeh😂😂

Malo sam pošečerila umjesto posolila, pa optužila mrkvu i paradajz🤣🤣

Jednom sam na brzinu ulazila u kafić jer je vani pljuštala kiša. Htjela sam izgledati cool, pa sam se brzo sagnula da otresem kišobran... i svom snagom udarila čelom u stakleni stol ispred svih gostiju. Ljudi su zgroženo gledali, a konobar je dotrčao: „Jeste dobro?!“ A ja sam, držeći čelo i pokušavajući zadržati dostojanstvo, rekla: „Naravno, samo sam htjela testirati kvalitetu stola!“ Naravno, svi su prasnuli u smijeh, uključujući mene. Još uvijek me zezaju da „provjeravam“ stolove glavom!

Kremšnite za ekipu mog supruga, on se njoma silno hvali. Sve, ali sve sam radila po isprobanom receptu. Svečano su donesene pred dečke na sgol u velikom protvanu, izrežem, hoću izvaditi - kad tekuće! Velika sramota. Dečki se nisu dali smesti, jeli su ih jušnim žlicama.

Trebala sam ici sa prijateljem na put. Dogovor je bio da dode po mene sat prije ja cu ispeci kolac, koji cemo i ponijeti i malo pojest sa kavom pa krenut.naravno da sam prvi put pekla taj kolac i jos nisam imala napisan recept nego kao zapamtila sastojke i postupak. I naravno da je kolac bio nejestiv. Propala sam u zemlju od srama.

Krajem srednje škole na ispit iz pravila vožnje sam došla bez identifikacijske isprave. U HAK-u su mi dozvolili naknadni ulazak na ispit, ali vrijeme pisanja mi je krenulo teći kad i ostalima. Srećom, tata je radio u blizini, skupio me pa smo kroz pola sata otišli po osobnu i nazad. Na kraju sam među prvima predala ispit i položila bez greške. Danas mi je smiješno kakav sam stres tada nepotrebno priuštila sebi i tati (koji je plaćao ispit), posebno jer poslije stečene dozvole nisam više vozila!

Fotografija greške

Moje dvije najveće kulinarske greške su kada sam u divno morsko jelo umjesto sitne morske soli ubacila vitamin C u prahu. Također, u orehnjaču sam na 600 gr oraha umjesto 200 gr secera stavila 200 grama soli. Iako se navedene greske ne vide na fotkama, boli me duša kad se sjetim, jer bilo je potpuno nejestivo i sve je zavrsilo u smeću.

Ah, drugi rođendan mog malenog blaga – carobna torta.Ideja je bila ambiciozna: višeslojna torta s omiljenim likovima.Međutim, planovi su krenuli nizbrdo već kod prvog sloja.Na kraju je torta izgledala poput umjetničkog projekta u vrtiću – nakrivljena, razmazana,iskreno, pomalo tužna. Moje “remek-djelo” spasila je svjećica koja je nekako uspjela ostati uspravna u tom kaosu.Slavljenik je bio oduševljen jer se torta ipak jela rukama.

Na početku mog kuhanja...htjela sam skuhati rižu ....naravno stavila sam vodu, malo ulja, posolila bas sve kako piše i onda rižu...i koliko god da sam stvila činilo se premalo...i kako se to kuhalo tako je bilo sve više i više...zapravo je bilo skoro za cijeli kvart...užas...

Prošlo ljeto sam svoje goste Nijemce pozvala na ručak. Umjesto Mittagessen ja sam im rekla Abendessen. Čekam ja čekam, vrijeme je ručka a njih nema. Tek kad sam im napisala gdje je zapelo odgovorili su mi pa što nije bio dogovor za večeru. Toliko o mom njemačkom :)

Ovo jelo je na kraju ispalo fino, dakle radila sam jedan dan lazanje i krem juhu od cvjetače. I idem raditi beschamel napravim ja njega, ali kako sam žurila uzmem ja posudu i ne gledam nego stavljam sve sastojke na lazanje i zadnji sloj prelijem ja sve odozgora i poravnam, ostatak sa žlice poližem kad ono krem juha od cvjetače, smijala sam se sama sebi od muke, reko ne bacam sada ovo nema šanse, na kraju kad su se zapekle idem ja prva probati znači super su ispale lazanje! Imam novi recept🤣

1 9 10 11 64