Na (tuđim) greškama se uči

Fotografija greške

Prvi dečko je došao kod mojih "na upoznavanje" a ja sam se htjela napraviti važna jer sam rekla da kuham najbolju kavu na svijetu. I skuhala sam kavu ali najgoru jer sam umjesto šećera stavila - sol! Pao mi je mrak na oči. Ne moram niti objašnjavati koliko mi je bilo neugodno... na greškama se uči...

Najveća mi je greška bila na zadnjem poslu. To je posao telekomunikacija za banku. U to vrijeme sam radio u odjelu naplate i imali smo jedan veliki excel sheet s preko 5000 ljudi s kojima trebamo dogovoriti plan plaćanja. Tablica je bila online i u nju je moglo pisati više osoba istovremeno. Greškom sam prelijepio cijelu tablicu sa CTRL-A + CTRL+V. Imali smo rezervnu tablicu, ali staru 2 tjedna. Dobio sam opomenu, a dužnici još 2 tjedna da podmire dug. Barem je nešto dobro proizašlo iz te greške

Sjećam se kad sam pokušao impresionirati djevojku na prvom spoju. Odabrao sam restoran s egzotičnim jelima, misleći da će me to prikazati sofisticiranim. Naravno, zaboravio sam provjeriti jelovnik - ispostavilo se da sam alergičan na polovicu sastojaka. Završilo je kašljanjem, suzama (ne onim romantičnim) i hitnim izlaskom. Zeznuo spoj, ali dobio nezaboravnu priču! Uz Kenwood Cooking Chef XL, barem bi hrana bila sigurna – i savršena.

Na ljetovanju kod mame na moru. Jedemo i kuhamo kao da hranimo dječji kamp. Odlučim nam raditi savijaču s jabukama. Dvije štrudle, jednu smažemo u trenu, sa sladoledom od vanilije, ne pristajući hvaliti tu slasticu. Dolazi šogorica i njoj serviramo uz svekolike hvale kako je fino. Nakon prvog zalogaja joj se smežura lice uz uzvik, pa ovo je slanooo! Mi je svi ubjeđujemo da nije, svima nam je bilo prefino samo, eto njoj ne. Ja samovereno probavam i shvatim da sam drugu posolila umjesto pošećerila

Sat kemije, sve pod kontrolom. Htjela sam pokazati reakciju natrija s vodom – brz, kontroliran plamen za dozu znanstvene magije. Ali komadić natrija bio je malo prevelik. Plamen je skočio više nego što sam očekivala, a učenici su oduševljeno povikali: "Profesorice, ovo je bolje od filma!" Pravila sam se smirena, ali u glavi sam mislila: "Samo da ništa ne plane." Na kraju, sve je prošlo u redu – osim zavjese koja je dobila mali, suptilni crni ukras. No, znanost traži avanturu, zar ne?

Slavila sam svoj rođendan. I moj dečko, sada suprug, prvi je puta došao kod mene na ručak pa da upozna cijelu obitelj. Naravno, pripremala sam i desert, kremšnite koje sam obožavala raditi. Pojeli smo juhu, glavno jelo i došao je red na moje famozne kremšnite o kojima je slušao već prije. Režem prvi red, uzimam van, a ona padne. Uzimam drugu i shvatim da je krema prerijetka i da ne mogu uopće uzeti kocke van. Na kraju sam sa žlicom svima podijelila kremšnite, svi smo se smijali i jeli žlicom.

Jednom sam odlučila raditi svojima za nedjeljni ručak " indijsku piletinu" koja uključuje u začinima i med. Sve sam lijepo pripremila, ali malo pretjerala sa medom- pa je na kraju piletina ispala slatka kao desert. Naravno, da sam dobila " jezikovu juhu" ukućana 🤣🤣 jer posluživati egzotična jela u obitelji koja jede tradicionalnu hranu nema smisla. Od tada mi se svaki put kad pravim piletinu naglašava da napravim "po našu" 😂🤣. Pa nisam ja kriva što oni ne vole egzotično kao ja.🤣😂🤣

Otišao sam na ispit u 12:00h sati dvorana 8, da bi tad skužio da je ispit zapravo bio u 08:00h u dvorani 12.

Još na početku veze cura me pitala jel mogu doći po nju kod faksa. Naravno, rekao sam i odmah krenuo. Već sam stigao i čekao koju minutu kad me nazvala i pitala jesam li zapeo u nekoj gužvi. Ukratko, došao samo kod krivog faksa koji je bio udaljen 20-ak kilometara od onog gdje sam trebao biti. Sada se tome smijemo..

Kao vrlo mlad momak odlučio sam da ću postati kuhar...i upisao sam školu za kuhara i tako za vrijeme moga školovanja pohađao sam praksu u jednom restoranu...i tako jednog dana glavni kuhar mi reče da sklonim lonac sa juhom i da ga procijedim...a ja što sam učinio ?? Kroz sito sam provjerio juhu koja je potekla u sudoper sa sačuvao sam kosti i povrće...Ali sam zato dobio pravu Jezikovu juhu...ipak sam nakon svega postao dobar kuhar 👨🏻‍🍳

Svake godine za Božićni ručak sarmu pripremim dan ranije i kuham ju u expres loncu pa sam tako učinila i taj puta.Sarmica se lagano krčka u loncu i treba joj još samo 15 minuta da bude gotova.Već je kasno navečer i pošto je sve pripremljeno odlučujem sjesti tih 15 minutica i prikratiti si vrijeme gledajući TV.Ne znam kako niti kada ali ja sam zaspala i probudila se nakon puna 3 sata a moja sarmica je zagorjela u expres loncu,ja sam jedna od rijetkih kojima je to uspijelo😂😂

Ispit koji sam čekala cijeli semestar bio je zakazan za taj dan, a ja sam ujutro, bez previše stresa, ponavljala gradivo. Sat je otkucao 11:30, a ja sam odlučila skuhati još jednu kavu, misleći: “Imam vremena, ispit je tek u 14 sati.” Kad sam došla na faks, skužila sam da je ispit već završio, a profesori kod kojem sam imala ispit je samo prošo kraj mene razočarano i reko da sam propustila termin. Nije bilo prilike za ponavljanje i pala sam godinu.

1 7 8 9 64