Na (tuđim) greškama se uči

Zbog prevelike trave kraj glavne ceste nisam vidio da je tu "graba" i lijepo lagano sam skrenuo na sporednu cestu po toj travi, a nisam vozio vise od 10 na sat posto sam skretao na sporednu cestu. I tako sam si lijepo slomio prednji desni 1kotac. Bez obzira na sporu voznju izostavio sam taj cimbenik da bi pod tom silnom travom moglo biti svega i zeznuo stvar. Kuci sam se vozio u autu koji je bio na vucnom vozilu. Danas se tome smijem do suza.....

Nije bio prvi put ali je bio takav dan.Najavili se gosti a ja s posla usput kupiti muffine.Sve u letu mutim ja to da brže ispečem a ono smjesa leti po cijeloj kuhinji.Mislim si ja pa nije to nekad bilo tako rijetko šta se dogodilo kada ono stavlla 12.5 dcl vode umjesto 1.25dcl.Nista dorada brašnom, još koje jaje,šećera i napravila ja biskvit, posula odozgora one cokoladne zvijezde i top kolač. Nisam se sjetila slikati ali dekorativno je bilo a očito i fino jer se pojeo.

Fotografija greške

Tijekom ljeta uvijek imamo naviku ostavljati otvorena ulazna vrata kuće, a naše mace to dobro znaju. Tako smo jednom prilikom dok smo bili s gostima u vrtu ostavili da se pečeno meso malo ohladi. Kad smo se vratili imali smo što vidjeti ili bolje rečeno nismo imali što vidjeti jer su se mace potrudile da svo meso završi u njihovim trbuščićima, i naposljetku smo ostali na pečenom krumpiru.

Jednom sam ja upalila mikser umjesto u prvu brzinu ja sam u petu🤣.I sve mi je strcalo po kuhinjskom elementu.Jedva sam bila kuhinjski element sredila.

Jednom sam kuhala ručak za cijelu obitelj i odlučim raditi piletinu u umaku od vrhnja. Sve super, sve ide po planu dok ja iz nekog razloga ne odlučim staviti jogurt u taj umak od vrhnja. To je bilo groznog, kiselog okusa i kao okej idem ja to popraviti tako što ću dodati malo šećera u to. Znači, muka mi je i sad kad ovo pišem i prisjećam se jer je umak imao okus kao kad povraća netko tako da sam i sama skoro povraćala kad sam probala. Na kraju ga nisam poslužila, nego bacila i napravila novi.

Uvijek mi pregori mozak kad netreba. Jednom prilikom sam ispekla sve kore, kolač napravila, ohladila i onda ugledala tepsiju s još jednom korom. Pa sam zaboravila da je torta u kalupu i na ukrasnom pladnju pa je izvalim ljudima na stolnjak.. Šaum role često punim par minuta dok ne shvatim da mi sve curi natrag u zdjelu.. A tek o stresu kao nevjesta, pa sva ponosna poslužim glavno jelo, a priloga ni na vidiku.. Pod prilog mislim na krumpir koji se jede uz to jelo..

Fotografija greške

Dan nakon vjencanja useljavamo se u nas prvi stan. Dolaskom u stan jedva smo cekali da napravimo krumpire u pecnici, uz svinjsku mast, s malo mrkve, paprike i zelenila… ulazimk u stan i gle šoka! - 10kg brašna posipano po podu, 5kg rize rastreseno u sofu, madracu, znaci kaos. Nakon 5 sati ciscenja krecemo raditi krumpire, ali nakon 30min skuzimo da pecnica bas i ne grije, pa krumpir prebacujemo u tavu… (kardinalna greska) na kraju jeli smo tvrdi, crni krumpir, kojeg smo nazvali karbonski 😂

Pripremala sam kolac koji sam trebala nositi na rodendan, 100 puta ga radila ispao savrseno. Taj dan uzas, krema se samo razlijevala, nikako se stisnuti, kremfix i cuda i opet nista. Na kraju sam ga smrzla i ispao samo led... Kao da sam par puta smrzla i odmrznula sladoled... Otisla i kupila neke suhe kolacice.. A dan danas na rodendanima se smijemo mom propalom kolacu...

Jednom sam u kotlovinu za krizmu umjesto soli stavio secer

Jednu nedjelju pozvala sam brata i njegovu obitelj na ručak. Umjesto da oduševim ja sam večer prije feštala sa legicama, došla kasno kući i u nedjelju se probudila u 11 kada su moji gosti pozvonili. Ručak je dogovoren za 12 a ja sam sva u šoku namirnice Pokušala svladati ali uzalud, bilo je žilavo i bezveze, oni su jedva gutali......

Jednog dana sam pripremao lazanje cimerima. Izvadio sam ih van iz pećnice. Još malo i bile su gotove. Divio sam se svojim lazanjama kako su divno ispale. Vratio sam ih natrag. Nakon 10 minuta kroz prozor pećnice provjerio sam da li su se dobro ispekle. Izvlačeći ih van nekako sam se opekao i stvarno su dobro "ispale" po pločicama na veliku tugu mojih cimera. Na svu sreću u hladnjaku se nalazio Podravkin jeger i salame pa smo preživjeli dan.

Prošli mjesec sam pravila "soparnik". Prvo, kupila sam baby špinat umjesto blitve. Ok, preživjeti ćemo .. Sve dalje ide super, narezan najsitnije što su djeca mogla, jer ipak moram uposliti mlade snage, a usput možda nešto i nauče, češnjak zgnječen.. Stavim peči, miriši cijela kuća. Vrijeme za izvaditi iz pećnice - baš mi je dobro ISPALO 🫣. Ali ni to nije najgore, pao je na papir za pečenje, još se može jesti. Kaže mi dijete; mama, nije loše samo mi fali soli, malo papra.. Više ga ne pravim

1 59 60 61 64