Zapečena tjestenina sa šunkom, mozzarellom i jajima
40 min
3
Tjestenina je jedna od čestih namirnica na jelovniku pa su nove ideje uvijek dobrodošle. Zapečete li je sa šunkom, mozzarellom i jajima dobit ćete jednostavan, a kvalitetan obrok.
Sastojci
200 ml
vrhnja za kuhanje
250 g
tjestenine penne
150 g
Podravka Šunke u ovitku
200 g
mozzarelle
3
jaja
2
mlada luka
1
Fant za zapečenu tjesteninu sa šunkom i sirom
PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Stavite na vatru i lagano miješajte dok umak ne zakipi, a zatim kuhajte 1 minutu. U vatrostalnu posudu stavite nekuhanu tjesteninu, raspredite šunku narezanu na kockice, prelijte pripremljenim umakom i po površini raspredite mozzarellu narezanu na ploške. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Jaja tvrdo skuhajte, očistite i narežite.
POSLUŽIVANJE
Po zapečenoj tjestenini rasporedite jaja i nasjeckani mladi luk pa poslužite.
SAVJET
Možete upotrijebiti i druge vrste tjestenine.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?