Odrezak s mozzarellom
40 min
4
Odresci s mozzarellom i krumpirom u finom umaku od gljiva idealno je rješenje ručka za sutra s Podravkom.
Sastojci
1 žlica
Vegete
1 žlica
Podravka Senfa estragona
4
krumpira (800 g)
200 g
mozzarelle
50 g
maslaca
2 žlice
narezanog vlasca
1
Fant umak od gljiva
250 ml
vode
50 ml
bijelog vina
800 g
svinjskih odrezaka od buta
PRIPREMA
Tanko narezane odreske malo potucite batom za meso, pospite Vegetom, premažite lagano senfom i pustite da se kratko mariniraju. Krumpir ogulite i narežite na ploške debele oko 1/2 cm te ga kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 15 minuta, a zatim ocijedite. Mozarellu narežite na ploške.Na ugrijanom maslacu odreske prepecite s obje strane. Izvadite ih i stavite u posudu za pečenje, na njih posložite ploške krumpira te narezanu mozarellu .Pospite vlascem i zapecite na 200 °C oko 10 minuta. Pripremite umak tako da sadržaj vrećice uspete u 250 ml mlake vode i miješate dok ne zavri. Dodajte vino i kuhajte još 3 minute uz miješanje.
POSLUŽIVANJE
Na podlogu od umaka posložite odreske.
SAVJET
Meso pospite Vegetom i premažite senfom da biste ga na taj način marinirali.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?