Zapečeni krumpiri s piletinom i umakom od gljiva

Trajanje recepta

40 min

Količina

3

Isprobajte zapečeni krumpiri s piletinom iz vatrostalne posude preliven umakom od gljiva i sira. Često je teško svima ugoditi, ali ovo jednostavno i ukusno jelo jednako će cijeniti ljubitelji gljiva, krumpira i piletine.  

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Pileći file narežite na kockice posolite, popaprite i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
  2. Na zagrijanom ulju piletinu popecite do rumene boje.
  3. Krumpir narežite na podjednake kocke i skuhajte u posoljenoj vodi.
  4. Krumpir ocijedite i promiješajte sa piletinom. U nauljene vatrostalne posude (3 komada ) rasporedite krumpir s piletinom.
  5. Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 200 ml mlake vode kojoj ste dodali slatko vrhnje i zagrijavajte, miješajući pjenjačom, dok umak ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
  6. Pripremljeni umak prelijte preko sadržaja u posudama i pospite sirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo posuto vlascem.

Savjet za recept
SAVJET

Jelo možete pripremiti i u posudi koja je primjerena za kuhanje i pečenje u pećnici.