Zapečene punjene tikvice

Trajanje recepta

80 min

Količina

4

Popunite tikvice mljevenim mesom i umiješanom rižom i stavite u svoju pećnicu i za tridesetak minuta imati ćete zanimljivo jelo pripremljeno s maslinovim uljem.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite je i ohladite.
  2. Sadržaj vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu prelijte sa 100 ml vode, dobro promiješajte i pustite da odstoji nekoliko minuta.
  3. Mljevenom mesu dodajte kuhanu rižu, sitnije natrganu gorgonzolu, sjemenke koromača, maslinovo ulje, pripremljeni Fant i sve dobro izmiješajte.
  4. Tikvice prerežite po dužini, izdubite im sredinu, pa ih napunite pripremljenim mesom.
  5. U tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i pržite ga do lijepe zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak, samo kratko promiješajte, pa umiješajte sjeckanu rajčicu i kratko pirjajte.
  6. Po potrebi dolijte malo vode. Kad zakuha, umiješajte sušeni bosiljak, posolite, popaprite i uklonite s vatre.
  7. U namašćenu posudu za pečenje (20 cm × 30 cm) ulijte umak od rajčice, a po njemu posložite punjene tikvice i pospite ih naribanim parmezanom.
  8. Prekrijte posudu aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C 30-ak minuta. Uklonite foliju i pecite još 20-ak minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo.

Savjet za recept
SAVJET

Umak možete pojačati dodatkom pasirane rajčice kako biste imali više umaka.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.

Tehnički kolačići služe za ispravno korištenje stranice i oni su obavezni. Marketinški kolačići služe kako bismo poboljšali iskustvo upotrebe naših proizvoda i oni su opcionalni. Detaljnije pročitajte u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti.

Postavke