Zapečene punjene tikvice
80 min
4
Popunite tikvice mljevenim mesom i umiješanom rižom i stavite u svoju pećnicu i za tridesetak minuta imati ćete zanimljivo jelo pripremljeno s maslinovim uljem.

Sastojci
75 g
Zlato polje Arborio riže
1
Fant za punjenu papriku i sarmu
400 g
mljevene teletine
50 g
gorgonzole
1 žličica
sjemenki komorača
2 žlice
maslinovog ulja
4
srednje tikvice
50 g
naribanog parmezana
3 žlice
maslinovog ulja
160 g
luka
2 češnja
češnjaka
390 g
Podravka Sjeckane rajčice
1 žličica
Vegeta Maestro bosiljka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu

PRIPREMA
Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite je i ohladite. Sadržaj vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu prelijte sa 100 ml vode, dobro promiješajte i pustite da odstoji nekoliko minuta. Mljevenom mesu dodajte kuhanu rižu, sitnije natrganu gorgonzolu, sjemenke koromača, maslinovo ulje, pripremljeni Fant i sve dobro izmiješajte. Tikvice prerežite po dužini, izdubite im sredinu, pa ih napunite pripremljenim mesom. U tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i pržite ga do lijepe zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak, samo kratko promiješajte, pa umiješajte sjeckanu rajčicu i kratko pirjajte. Po potrebi dolijte malo vode. Kad zakuha, umiješajte sušeni bosiljak, posolite, popaprite i uklonite s vatre. U namašćenu posudu za pečenje (20 cm × 30 cm) ulijte umak od rajčice, a po njemu posložite punjene tikvice i pospite ih naribanim parmezanom. Prekrijte posudu aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C 30-ak minuta. Uklonite foliju i pecite još 20-ak minuta.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Umak možete pojačati dodatkom pasirane rajčice kako biste imali više umaka.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?