Zapečena tjestenina s tunom i gorgonzolom – Fant

Natrag

Zapečena tjestenina s tunom i gorgonzolom

Trajanje recepta

45 min

Količina

3

Aromatična, plemenita gorgonzola u kombinaciji s tunom u maslinovom ulju, običnoj će tjestenini udahnuti prepoznatljiv mediteranski okus.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje.
  2. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zakipi pa kuhajte 1 minutu.
  3. U vatrostalnu posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu. Po njoj rasporedite natrganu tunu zajedno s uljem i na kockice narezanu tikvicu.
  4. Prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte pa na kraju rasporedite razmrvljenu gorgonzolu i pospite naribanim sirom.
  5. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Savjet za recept

SAVJET

Umjesto tikvica možete staviti blanširano sezonsko povrće, primjerice kao bob, grašak, šparoge i sl.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke