Natrag
Zapečena tjestenina s tunom i gorgonzolom
45 min
3
Aromatična, plemenita gorgonzola u kombinaciji s tunom u maslinovom ulju, običnoj će tjestenini udahnuti prepoznatljiv mediteranski okus.


Sastojci
1
Fant za zapečenu tjesteninu sa šunkom i sirom
200 ml
vrhnja za kuhanje
250 g
tjestenine Fusili Zlato polje
2
EVA tune u maslinovu ulju (2 x 115 g)
150 g
tikvica
120 g
sira gorgonzole
50 g
naribanog sira Grana Padano

PRIPREMA
- Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje.
- Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zakipi pa kuhajte 1 minutu.
- U vatrostalnu posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu. Po njoj rasporedite natrganu tunu zajedno s uljem i na kockice narezanu tikvicu.
- Prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte pa na kraju rasporedite razmrvljenu gorgonzolu i pospite naribanim sirom.
- Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
SAVJET
Umjesto tikvica možete staviti blanširano sezonsko povrće, primjerice kao bob, grašak, šparoge i sl.
