Topli sendvič s polpetama
25 min
4
Tortilje s polpetama od junetine obogatite rajčicom, rikolom i maslinama i poslužite uz osmijeh, a okus je zagarantirano dobar.
Sastojci
500 g
mljevene junetine
1
Fant za ćevapčiće i pljeskavice
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
1 žličica
Vegeta Maestro Slatke paprike
50 g
rikole
4
tortilje
100 g
ljutike
2
zelene paprike
300 g
rajčice
75 ml
ekstra djevičanskog maslinovog ulja
10-ak
Podravka Zelenih maslina punjenih pastom od paprike
PRIPREMA
Fant razmutite u 70 ml mlake vode i pustite ga da odstoji nekoliko minuta. Dodajte mu mljeveno meso i rukom dobro izmiješajte pa od dobivene smjese oblikujte male polpete (8-12 kom). U sredinu svake polpete utisnite po jednu punjenu maslinu. U tavu ulijte 3 žlice maslinovog ulja, a kad se zagrije popržite polpete s obje strane dok ne dobiju lijepu boju. Pečene polpete ostavite na toplom. Rajčicu, papriku i ljutiku narežite na ploške. Tortilje malo zagrijte kako bi omekšale i po njima rasporedite rikulu. Na polovicu svake tortilje rasporedite po ¼ narezanih sastojaka, pospite ih mljevenom paprikom, posolite, pospite mljevenim paprom i nakapajte preostalim maslinovim uljem.
POSLUŽIVANJE
Zatim posložite pečene polpete, presavijte ih, učvrstite čačkalicom ili štapićem i poslužite.
SAVJET
Polpete neka vam budu jednake debljine kao masline kako biste ih mogli normalno ispeći.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?