Tagliatelle od heljdinog brašna s umakom bolognese
30 min
4
Mesni umaci poput bolognese umaka obožavaju talijanske tagliatelle. Napravite ih od heljdinog brašna kako biste blagom orašastom notom upotpunili okus ovog jela.
Sastojci
150 g
Podravka Glatkog brašna
150 g
Podravka Heljdinog brašna
Vegeta Maestro Morska sol
1
jaje
1
Fant umak bolognese
2 žlice
narezanog svježeg bosiljka
40 g
sira ribanca
2 žlice
poprženih pinjola (ili nasjeckani poprženi blanširani bademi)
PRIPREMA
Heljdino i pšenično brašno izmiješajte, dodajte razmućeno jaje, malo soli i toliko tople vode da zamijesite čvrsto tijesto (oko 140 ml). Tijesto tanko razvaljajte i narežite na tagliattele željene širine. Stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu (veću količinu vode) i kuhajte dok ne isplivaju, a zatim još nekoliko minuta. Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i zagrijavajte, miješajući pjenjačom, dok umak ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Na kraju umiješajte bosiljak.
POSLUŽIVANJE
Pripremljenim umakom prelijte kuhanu tjesteninu, pospite poprženim pinjolima i sirom te poslužite.
SAVJET
Umjesto svježe pripremljenih tagliatella od heljdinog brašna možete koristiti Zlato polje Rezance od heljde.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?