Tagliatelle od heljdinog brašna s umakom bolognese

Trajanje recepta

30 min

Količina

4

Mesni umaci poput bolognese umaka obožavaju talijanske tagliatelle. Napravite ih od heljdinog brašna kako biste blagom orašastom notom upotpunili okus ovog jela.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Heljdino i pšenično brašno izmiješajte, dodajte razmućeno jaje, malo soli i toliko tople vode da zamijesite čvrsto tijesto (oko 140 ml).
  2. Tijesto tanko razvaljajte i narežite na tagliattele željene širine.
  3. Stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu (veću količinu vode) i kuhajte dok ne isplivaju, a zatim još nekoliko minuta.
  4. Za umak, sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i zagrijavajte, miješajući pjenjačom, dok umak ne zavri.
  5. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Na kraju umiješajte bosiljak.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Pripremljenim umakom prelijte kuhanu tjesteninu, pospite poprženim pinjolima i sirom te poslužite.

Savjet za recept
SAVJET

Umjesto svježe pripremljenih tagliatella od heljdinog brašna možete koristiti Zlato polje Rezance od heljde.