Neobične gljive na lovačkom umaku

Trajanje recepta

20 min

Količina

3

Poklopite pirjane šampinjone jajima i dok se lagano ispeku dobit ćete neobične gljive na lovačkom umaku. Poslužite li ih uz omiljeni prilog i uživajte u jednostavnom bezmesnom obroku. 

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. U tavu na zagrijano ulje stavite krupnije narezane gljive pa uz miješanje popecite. Kad ukuha tekućina od gljiva lagano posolite.
  2. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i izmiješajte pjenjačom. Dodajte gljivama i uz miješanje zagrijavajte do vrenja. Pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri neprestano miješajući.
  3. Kad su gljive s umakom gotove na njih razbijte 3 jaja i poklopite. Još kratko zagrijavajte na laganoj vatri da se jaja završe.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Pripremljene gljive poslužite kao samostalno jelo s palentom ili rižom.

Savjet za recept
SAVJET

Količinu jaja prilagodite ukusu i broju osoba.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće.

Tehnički kolačići služe za ispravno korištenje stranice i oni su obavezni. Marketinški kolačići služe kako bismo poboljšali iskustvo upotrebe naših proizvoda i oni su opcionalni. Detaljnije pročitajte u uvjetima korištenja i pravilima zaštite privatnosti.

Postavke