Neobične gljive na lovačkom umaku
20 min
3
Poklopite pirjane šampinjone jajima i dok se lagano ispeku dobit ćete neobične gljive na lovačkom umaku. Poslužite li ih uz omiljeni prilog i uživajte u jednostavnom bezmesnom obroku.
Sastojci
Vegeta Maestro Morska sol
3
jaja
1
Fant lovački umak
2 žlice
ulja
200 g
bukovača
300 g
smeđih šampinjona
PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i izmiješajte pjenjačom. Dodajte gljivama i uz miješanje zagrijavajte do vrenja. Pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri neprestano miješajući. Kad su gljive s umakom gotove na njih razbijte 3 jaja i poklopite. Još kratko zagrijavajte na laganoj vatri da se jaja završe. U tavu na zagrijano ulje stavite krupnije narezane gljive pa uz miješanje popecite. Kad ukuha tekućina od gljiva lagano posolite.
POSLUŽIVANJE
Pripremljene gljive poslužite kao samostalno jelo s palentom ili rižom.
SAVJET
Količinu jaja prilagodite ukusu i broju osoba.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?