Rebarca u umaku od javorovog sirupa

Trajanje recepta

60 min

Količina

4

Pečena rebarca prelivena lovačkim umakom poslužite uz kockice popečene bundeve i uživajte ukusnom jelu.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Rebarca narežite na manje komade. Pospite ih Vegetom, soli i paprom te ostavite marinirati.
  2. Marinirana rebarca stavite na nauljenu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. Zatim ih prelijte s malo javorova sirupa i još popecite oko 20 minuta da omekšaju.
  3. Na masnoći od pečenja (5 žlice) napravite umak od Fant lovačkog umaka. Sadržaj vrećice uspite u 300 ml mlake vode. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavrije. Kuhajte 3 minute na laganoj vatri miješajući i na kraju dodajte sok od pečenja.
  4. Bundevu narežite na kockice i popecite u tavici na malo ulja. Kad je pečena, dodajte nasjeckani češnjak, sol i papar.
  5. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i umiješajte u bundevu.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Pečena rebarca poslužite s popečenom bundevom i rižom prelivenom lovačkim umakom.

Savjet za recept
SAVJET

Rebra moraju biti tanka i mesnata da budu brže pečena i ukusnija.