Natrag
Povrće 4 sira
45 min
4
Iznenađujuće carstvo okusa krije se u punom tanjuru povrća s umakom od četiri vrste sira. Svoj doprinos daje ječmena kaša, a završni dodir - pinjoli.


Sastojci
120 g
Ječmene kaše Zlato polje
sol
400 g
muškatne (butternut) bundeve (ili bundeve Hokaido)
150
cvjetova brokule
1 žlica
ulja
1
Fant zapečena piletina 4 vrste sira
250 ml
vrhnja (sojino ili zobeno)
1 žlica
narezanog vlasca
2 žlice
poprženih pinjola

PRIPREMA
- Ječam stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan, ocijedite ga.
- Muškatnu bundevu narežite na kockice. Cvjetove brokule 1 minutu blanširajte u posoljenoj kipućoj vodi i ohladite.
- U nauljenu vatrostalnu posudu stavite ječam i po njemu rasporedite povrće.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode, vrhnjem i vlascem te prelijte preko sadržaja u posudi.
- Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Gotovo jelo pospite pinjolima i poslužite.
SAVJET
Ječmena kaša je nutritivno je vrijedna žitarica koju je te teško raskuhati.
