Natrag
Piletina 4 vrste sira s njokima i ljubičastim lukom
40 min
4
Kada ponestane ideja što pripremiti za ručak, piletina s umakom od četiri vrste sira, njokima i ljubičastim lukom donosi nešto novo i iznenađujuće ukusno na stol.


Sastojci
400 g
pilećeg file
150 g
ljubičastog luka
500 g
gotovih njoka
1
Fant zapečena piletina 4 vrste sira
250 ml
vrhnja za kuhanje

PRIPREMA
- Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje.
- Ljubičasti luk očistite i narežite.
- U vatrostalnu posudu stavite njoke i piletinu. Po njima rasporedite luk.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem za kuhanje te prelijte preko sadržaja u posudi.
- Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Zapečenu piletinu poslužite odmah toplu sa salatom po želji.
SAVJET
Po želji po površini jela prije pečenja pospite 1-2 žlice parmezana da jelo dobije ljepšu zapečenu boju.
