Natrag

Piletina 4 vrste sira s njokima i ljubičastim lukom

Trajanje recepta

40 min

Količina

4

Kada ponestane ideja što pripremiti za ručak, piletina s umakom od četiri vrste sira, njokima i ljubičastim lukom donosi nešto novo i iznenađujuće ukusno na stol.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje.
  2. Ljubičasti luk očistite i narežite.
  3. U vatrostalnu posudu stavite njoke i piletinu. Po njima rasporedite luk.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem za kuhanje te prelijte preko sadržaja u posudi.
  5. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Zapečenu piletinu poslužite odmah toplu sa salatom po želji.

Savjet za recept

SAVJET

Po želji po površini jela prije pečenja pospite 1-2 žlice parmezana da jelo dobije ljepšu zapečenu boju.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke