Pikantna riblja juha
40 min
4
Juhe možemo definirati kombinacijom povrća, mesa ili ribe sa začinima i vodom. Mogu se posluživati vruće ili hladne, uz dodatak tjestenine, riže ili kruha, a mogu poslužiti i kao temeljci za jela.
Sastojci
1
glavica luka
2 žlice
ulja
2
krumpira
1,5 l
vode
1
Fant za riblju juhu i paprikaš
malo
Vegeta Maestro Chilija mljevenog
800 g
šarana
1 vezica
celerova lista
50 ml
bijelog vina
PRIPREMA
Pred kraj kuhanja izvadite celer, dodajte bijelo vino i još kratko prokuhajte. Dodajte chili, ribu narezanu na odreske, malu vezicu celerova lista i kuhajte 25 minuta. Prelijte mlakom vodom i umiješajte sadržaj vrećice Fanta za riblju juhu i paprikaš. Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk, dodajte krumpir narezan na kockice.
POSLUŽIVANJE
Nakapajte s s par kapi maslinova ulja i limunova soka i poslužite sa širokim rezancima.
SAVJET
Luk i krumpir možete naribati, a celerov list zamijeniti korijenom celera.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?