Mediteranski juneći gulaš

Trajanje recepta

120 min

Količina

4

Mediteransku notu gulašu od junećeg mesa dat će aroma mirisne majčine dušice, a suhe šljive, smokve proširuju ovu paletu svojim voćnim i osvježavajućim okusom.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite junetinu narezanu na kockice i kratko popecite na jačoj vatri da meso dobije lijepu boju.
  2. Podlijte s malo vode, dodajte majčinu dušicu, suhe šljive, smokve i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje da meso omekša.
  3. Kad je meso omekšalo, maknite posudu s vatre, dodajte vino, oko 700 ml vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Promiješajte, vratite na vatru i kuhajte još 15 minuta.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Gulaš poslužite s kuhanom tjesteninom.

Savjet za recept
SAVJET

Umjesto suhog voća pred kraj kuhanja možete dodati 1 žlicu pekmeza od šljiva Podravka.