Mediteranski juneći gulaš
120 min
4
Mediteransku notu gulašu od junećeg mesa dat će aroma mirisne majčine dušice, a suhe šljive, smokve proširuju ovu paletu svojim voćnim i osvježavajućim okusom.
Sastojci
600 g
junećeg mesa (bez kosti)
½ žličice
Vegeta Maestro Majčine dušice
4
suhe šljive
2
suhe smokve
200 ml
crnog vina
1
Fant za gulaš i paprikaš
400 g
tjestenine (pljukanci)
4 žlice
maslinova ulja
PRIPREMA
Na zagrijano ulje stavite junetinu narezanu na kockice i kratko popecite na jačoj vatri da meso dobije lijepu boju. Podlijte s malo vode, dodajte majčinu dušicu, suhe šljive, smokve i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri uz povremeno miješanje da meso omekša. Kad je meso omekšalo, maknite posudu s vatre, dodajte vino, oko 700 ml vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Promiješajte, vratite na vatru i kuhajte još 15 minuta.
POSLUŽIVANJE
Gulaš poslužite s kuhanom tjesteninom.
SAVJET
Umjesto suhog voća pred kraj kuhanja možete dodati 1 žlicu pekmeza od šljiva Podravka.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?