Lazanje s ricottom
45 min
3
Lazanje obogaćene ricottom toliko su neodoljivo ukusne i sočne da zazubice rastu već na sam spomen ovog slojevitog specijaliteta.
Sastojci
2 žlice
maslinova ulja
1-2 žlice
sira ribanca
150 g
ricotte (mladi sir)
8 kora
tijesta za lazanje
1
Fant za lazanje
150 ml
vrhnja za kuhanje
300 g
mljevenog mesa (teletine)
PRIPREMA
Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dolijte 600 ml mlake vode, 50 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje. U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka s mesom i pospite trećinom razmrvljenog sira. Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo, sa salatom po želji.
SAVJET
Koristite kore koje nije potrebno termički obraditi ili svježe.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?