Natrag
Lazanje s ricottom
45 min
3
Lazanje obogaćene ricottom toliko su neodoljivo ukusne i sočne da zazubice rastu već na sam spomen ovog slojevitog specijaliteta.


Sastojci
2 žlice
maslinova ulja
300 g
mljevenog mesa (teletine)
150 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant za lazanje
8
kora tijesta za lazanje
150 g
ricotte (mladi sir)
1 – 2 žlice
sira ribanca

PRIPREMA
- Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dolijte 600 ml mlake vode, 50 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje.
- U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka s mesom i pospite trećinom razmrvljenog sira. Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
- Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem.
- Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo, sa salatom po želji.
SAVJET
Koristite kore koje nije potrebno termički obraditi ili svježe.
