Lazanje s ricottom

Trajanje recepta

45 min

Količina

3

Lazanje obogaćene ricottom toliko su neodoljivo ukusne i sočne da zazubice rastu već na sam spomen ovog slojevitog specijaliteta.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem.
  2. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  3. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dolijte 600 ml mlake vode, 50 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje.
  4. U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka s mesom i pospite trećinom razmrvljenog sira. Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo, sa salatom po želji.

Savjet za recept
SAVJET

Koristite kore koje nije potrebno termički obraditi ili svježe.