Natrag
Krumpir bolognese iz pećnice
30 min
3
Jelo iz pećnice koje svakako zaslužuje svoje mjesto u kolekciji omiljenih recepata je krumpir bolognese, jer spaja namirnice i okuse koje obožavamo.


Sastojci
600 g
krumpira
2 žlice
maslinova ulja
1
tikvica
1
Fant za špagete bolognese
100 ml
slatkog vrhnja (nezaslađenog)
150 g
sira ricotte

PRIPREMA
- Krumpir ogulite, narežite na ploške i stavite kuhati u posoljenu vodu. Kuhani krumpir (pazite da ne bude prekuhan) ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu.
- Na zagrijano ulje stavite tikvice narezane na manje kocke i kratko popecite.
- Sadržaj vrećice Fant smjese otopite u 500 ml vode i dodajte tikvicama. Ulijte slatko vrhnje, zagrijte do vrenja i pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
- Prelijte umak preko krumpira u posudi i po njemu rasporedite razmrvljeni sir.
- Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite tople krumpire sa salatom po želji.
SAVJET
Prije posluživanja jelo pospite narezanim svježim peršinom.
