Krumpir bolognese iz pećnice

Trajanje recepta

30 min

Količina

3

Jelo iz pećnice koje svakako zaslužuje svoje mjesto u kolekciji omiljenih recepata je krumpir bolognese, jer spaja namirnice i okuse koje obožavamo.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Krumpir ogulite, narežite na ploške i stavite kuhati u posoljenu vodu. Kuhani krumpir (pazite da ne bude prekuhan) ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu.
  2. Na zagrijano ulje stavite tikvice narezane na manje kocke i kratko popecite.
  3. Sadržaj vrećice Fant smjese otopite u 500 ml vode i dodajte tikvicama. Ulijte slatko vrhnje, zagrijte do vrenja i pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
  4. Prelijte umak preko krumpira u posudi i po njemu rasporedite razmrvljeni sir.
  5. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite tople krumpire sa salatom po želji.

Savjet za recept
SAVJET

Prije posluživanja jelo pospite narezanim svježim peršinom.