Kozice u umaku à la bolognese
25 min
3
Osim što se savršeno sljubljuju s gotovo svakim oblikom tjestenine, kozice u umaku à la bolognese jednako vole i rižu.

Sastojci
300 g
očišćenih repova kozica
50 ml
suhog bijelog vina
1
Fant za špagete bolognese
300 g
Zlato Polje Bucatini No.5
2 žlice
sitno narezanog bosiljka
2 žlice
sira Grana Padano
2 žlice
maslinova ulja

PRIPREMA
Na zagrijano ulje stavite kozice i uz miješanje kratko popecite. Maknite s vatre i ulijte vino. Fant smjesu otopite u 500 ml vode i prelijte preko njih. Vratite na vatru, zagrijte do vrenja i pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Špagete stavite kuhati u posoljenu zavrelu vodu i kuhajte da ostanu al dente. U umak s kozicama umiješajte špagete da se sastojci povežu.
POSLUŽIVANJE
Poslužite odmah toplo posuto bosiljkom i sirom narezanim na listiće.
SAVJET
Umak možete ostaviti samostalno te preliti po kuhanoj tjestenini, riži…
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?