Brze lazanje
50 min
3
Unesite šarm u pripremanje lazanja jer su ove brze lazanje idealne za razne kalupe i oduševite svoje najdraže kreativnošću oblika.

Sastojci
sol
3 žlice
ulja
300 g
mljevenog mesa (miješano)
100 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant mješavina za lazanje
2
tikvice
250 g
tjestenine penne
2
jaja
sol
Vegeta Maestro Crni papar
200 ml
slatkog vrhnja
80 g
naribanog polutvrdog sira

PRIPREMA
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi al dente, ocijedite i ohladite. Na zagrijanom ulju popirjajte mljeveno meso. Dolijte 500 ml mlake vode i 100 ml vrhnja, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite neka zakipi. Tikvice narežite na ploške (dugačke) i na nauljenoj tavi kratko popecite da uvenu. U posudu 20 cm × 20 cm stavite penne u nizu da dobijete podlogu. Zatim nanesite red umaka s mesom i po njemu posložite tikvice. Razmutite jaja, posolite, popaprite i umiješajte slatko vrhnje i naribani sir. Prelijte preko složenih lazanja. Pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Gotove lazanje pustite da se malo ohlade pa izrežite na kocke.
SAVJET
Lazanje možete pripremiti u posudicama za nabujke tako da svatko dobije svoju porciju.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?