Natrag
Bolognese s rezancima od tikvica
25 min
3
Umjesto s tjesteninom, isprobajte bolognese s rezancima od tikvica ili drugog povrća kojega možete izrezati na tanke trakice.


Sastojci
2
žlice maslinova ulja
250 g
mljevenog mesa (miješano)
1
Fant za špagete bolognese
2
tikvice (oko 300 g)
1 – 2
žlice naribanog parmezana

PRIPREMA
- Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso, uz miješanje popecite do blago rumene boje i maknite s vatre.
- Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml vode, prelijte preko mesa, vratite na vatru i zagrijte do vrenja.
- Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje.
- Tikvice narežite na rezance, kao špagete (uz pomoć spravice za rezanje povrća).
- U kipuću, posoljenu vodu stavite tikvice, nakon 1 minutu ih ocijedite i odmah ohladite pod mlazom hladne vode. Tako blanširane tikvice ostat će hrskave i lijepe boje.
POSLUŽIVANJE
Prelijte mesni umak preko špageta od tikvica, pospite parmezanom i poslužite.
SAVJET
Možete pripremiti rezance i od drugog povrća, npr. mrkve, batata i sl.
