Natrag

Bolognese s rezancima od tikvica

Trajanje recepta

25 min

Količina

3

Umjesto s tjesteninom, isprobajte bolognese s rezancima od tikvica ili drugog povrća kojega možete izrezati na tanke trakice.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso, uz miješanje popecite do blago rumene boje i maknite s vatre.
  2. Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml vode, prelijte preko mesa, vratite na vatru i zagrijte do vrenja.
  3. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  4. Tikvice narežite na rezance, kao špagete (uz pomoć spravice za rezanje povrća).
  5. U kipuću, posoljenu vodu stavite tikvice, nakon 1 minutu ih ocijedite i odmah ohladite pod mlazom hladne vode. Tako blanširane tikvice ostat će hrskave i lijepe boje.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Prelijte mesni umak preko špageta od tikvica, pospite parmezanom i poslužite.

Savjet za recept

SAVJET

Možete pripremiti rezance i od drugog povrća, npr. mrkve, batata i sl.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke