Bilo je to sad već podosta davno… ja mlada kuharica, želim za ručak skuhati kraljicu sarmu! Sve potrebno kupljeno… meso, ogulinski kupus( jer je on kod nas na otoku najjjbolji) , suho meso i naravno Fant! I sve je išlo savršeno… sarma se lijepo motala, listovi preljepi… sve do trenutka prvog kušanja! Molim!!?? Slatko?! Kako?! Pogađate, umjesto soli dodala šećer! Ni svemoguća vegeta nije popravila stvar! Sarmu proslijedili susjedi za koke, a za ručak u lov u frižider!
U Božićno vrijeme, kud bolje nego ugrijati se kuhanim vinom uz dobro društvo i Harry Pottera. Kolega donese neko premium vino, a cure nam prepuste da skuhamo magični napitak. Zaputimo se u kuhinju, što nam nije prirodna rutina osim ako se ide jesti, naravno. Pronađemo sve sastojke, miješamo, preostaje nam još da zasladimo. Vidimo 3 staklenke, probamo veću -sol, manju -sol. Uzmemo 3. i usipamo bez razmišljanja. Možete pretpostaviti zašto bi mi u ovom društvu slušalice dobro došle narednih godina.
Kao student sam da si podebljam džeparac sam poznanicima radila torte po narudžbi. Tako sam jednom radila neku coko tortu s malinama i sve je bilo super dok ju nije trebalo prebaciti na karton i u kutiju,zaljepila se za pleh i ne mrda. I tako nekih 20 min pokusaja sa svih strana i samo se kida, na koncu su se pokidali i moji zivci i samo sam ju tresnula. Sva sreca imala sam jos cijelo jutro za napraviti novu, i umjesto predavanja ostala u kuhinji. Hvala bratu koji je otisao po maline!
Volim raditi slatko i tako prije par godina odlucim prvi put raditi raspucance. Sve naravno u zadnji cas, vecer prije odlaska kod bake i dede s muzeve strane, vadim divne raspucance iz pecnice, ali nekako su mi bili mekani pa ajde ostavim ih jos koju minutu. Iduci dan kada su probali culo se kao kamenje da jedu. Cak su pojeli do kraja, meni je bilo neugodno pitati jesu svi zubi na broju. Danas ipak malo bolje prolaze 😂
Kao novopecena snaha htjela sam se pokazati pred suprugovom rodbinom pa sam ih pozvala na rucak koji je ispao super ali sam kolac zeznula tako sto sam zaboravila staviti prasak za pecivo. Srecom pa mi je na pamet palo da izrezem biskvit na kvadratice skuham agdu i prelijem po njemu jer za kretati iz pocetka nije bilo vremena. Kolac je super prosao pod lazne hurmasice ( nikad nisam rekla sto se dogodilo ) a ja sam narednih godina postala snaha koja za svaki blagdan radi kolace za obitelj :)
Ehh da je bilo samo jednom bilo bi dobro. Ali kako najviše pravim torte i kolače, od sitnih grešaka ne odvajanja bjelanjca i žutanjca bilo je tu i u bjelanjcima umijesto prstohvata soli 6žlica soli dok je u žutanjcima bio prstohvat šećera, nebrojeno puta pri dodavanju žlice po žlice sastojaka oblak prašine u kuhinji jer uvijek dok se najviše žurim pospem baš po metlicama miksera, torta na podu, biskvit koji se nije dignuo, krema koja se ne steže...
Jeste sigurni da ne mogu zeznuti jelo? Ja sam definitivno ženska verzija Marka!! Grljenje s malim i ostala bez zuba prekjučer!!Evo da se nasmijete 😂Ajmo dalje... Neki dan sam kuhala naaajobičniji griz, neš ti filozofije i osim kaj sam ga zeznula i bio je pregust, pa sađ u tanjur dosipavala biserka hladnog mlijeka, u žuri da pojedem u miru dok se beba ne zbudi posipam si curry umjesto cimeta😱!! Znači NE preporučam nikako! Očekivala sam fini slatki okus i još ubacila kockicu čokolade a kad ono!!
Jednom sam u umak za tjesteninu umjesto vrhnje za kuhanje stavila slatko biljno ulje za šlag. Umak nije bilo loš... 😅
Poznavala sam samo put kojim sam dolazila i odlazila na posao. Ulazna vrata smo zakljucavali jer se nisu drukcije mogla zatvoriti. Tako je kljuc bio u bravi, a nestasni djecak dok se spremao s mamom za doma, strgao kljuc.Morala sam ici izvan VG u jedno selo po drugi kljuc i vratiti se zakljucati. S obzirom da nisam poznavala cijelo mjesto, a vracala sam se s druge strane grada, ostavila sam auto na prvom parkingu. Kasnije ga nisam mogla pronac sat vr, mob mi se ugasio..cak sam isla na policiju.
Radim kao sastičar i ponekad zbilja nema mjesta za greške. Jedno jutro ja i kolega smo bili u stisci s vremenom jer smo imali narucene torte.Bile su gotove i trebalo ih ohladiti i izvaditi iz kalupa.kad smo ih krenuli vaditi shvatili smo da s tortama nesto ne štima.Krema se samo izlila iz kalupa.počeli smo paničariti,što sad da radimo gdje smo pogriješili ,kako popraviti situaciju!Morali smo biti brzi,shvatili smo gdje smo pogriješili i brzinom svjetlosti napravli zamjenske torte.U zadnji tren!
Radila sam kolac.Miksam snijeg od bijelanjaka,na pola odrađen snijeg,strga se jedna metlica.Reko ajde ostala je barem jedna,mogu s njom odraditi sve do kraja šta mi je potrebno.Nastavila sam,odradila prvi dio,ali kad je trebalo krenuti na drugi dio, opet se desi ista stvar i sa drugom metlicom.Pitajući se da li je to stvarno moguce da se desi?Sve se dobro zavrsilo,mikser sam trazila pola sata po susjedstvu.Sada imam dva u rezervi da pretvorim svoje i slucajne greške u nepogrešive situacije. 💪🤗
Hehheh..puno je mojih grešaka Ili presoljeno,ili prekuhano,prepečeno.. Mogu nabrajat unedogled.Međutim bila je jedna bas zanimljivo i ako nastavite čitali nekima gadljivo a nekima sasvim normalno kao nama. Uglavnom pekli smo pizze na kaminu,jednu,drugu,treću...svatko ce se složit da su sa komina ili krušne peći pizze najbolje i pojedeš jednu sam koliko su dobre i daaa ide zadnja,jupiii gotova je i vadimo je..kad ono pljas na pod🫠🫠🫠al sto je zanimljivo nije nas to spriječilo da je pojedemo😃