Na (tuđim) greškama se uči

To je bilo nedavno 😁 pozvala sam prijateljicu i njezinu obitelj (muža i 5 djece) kod nas na ručak. Uzela sam lonac od 10 litara, butternut tikvu, povrće za juhu te krenula kuhati ukusnu krem juhicu 😁 završni "štih" te juhe je mljeveni kim. A ja sam stavila cimet! Naravno,to sam primjetila kad sam već sve promiješala. 10litara juhe je završilo u wc-u 🫣 od tada 5 puta provjeravam koji začin držim u ruci...

Jednog vikenda odlučila sam napraviti savršen čokoladni kolač. Našla sam recept, pažljivo izmjerila sastojke, ali sam odlučila improvizirati – umjesto praška za pecivo, uzela sam sodu bikarbonu. Kolač je počeo rasti, prelijevati se preko kalupa i stvarati nered u pećnici. Kad sam ga izvadila, bio je tvrd kao kamen, a šlag nije mogao popraviti stvar. Prijatelji su se smijali, a jedan je rekao: "Pa, bar čisti nepce!" Na kraju smo se svi zabavili uz palačinke. 😅

Renovirali smo kuhinju i nismo imali na čemu kuhati. A ja sam imao sarmu u hladnjaku. I bio sam gladan. A sarma je najfinija kad se podgrije. Pa sam je stavio u mikrovalnu. U šerpi. Od rosfrata. Tako se fino podgrijala da je mikrovalna eksplodirala. Svi smo ostali živi, ali sarmu prežalili nismo.

Svekar je bio bolestan, a bližio mu se rođendan pa sam mu htjela ispeći tortu da ga razveselim. Usred miksanja žute kreme zdjela (i to najveća jer je kreme puno) se izmaknula i odletjela u zrak i sletjela u lavabo. Veći dio kreme završio je po mojoj glavi. Ostatak smo ipak iskoristili za tortu. Nikad finija nije bila. 😉

U receptu za čevape i pljeskavice koji sam dobio od jednog "specijalista" za roštilj išao je prašak za pecivo a umjesto njega sam stavio vanilin šečer. Sve bi to bilo dobro da sam prije seviranja prvi probao nego dok sam ja još završavao sa pečenjem gosti su imali čudne izraze lica. I dan danas kad dolaze k nama na roštilj me sprdaju.

Kolegica je diplomirala i htjela je počastiti kolege na poslu jednom finom tortom. Kako sam ja puuuuno torti napravila kroz godine, ponudila sam joj tortu s prženim lješnjacima. Kad sam nosila tijeso, prilično tekuće, u pećnicu, kalup se otvorio i sve palo na pod. Prvo sam to sve morala dobro očistiti, jer se razlilo pod ghadnjak, a onda sve ispočetka! Drugi put sam radila puno pažljivije!

Pozvala sam frendicu i rekla da ću napraviti nešto za prigristi. Naravno taj dan sam se duže zadržala na poslu i nisam stigla mapraviti ništa,ali išla sam na brzinu napraviti barem mazalice i kad sam ih izvadila iz pećnice prekrila sam ih vatrostalnom zdjelom kako bi ostale tople dok ja pripremim ostalo. Tad sam otvorila kuhinjski ormarić nad pećnicom u kojem držim šalice koje su pale na vatrostalnu zdjelu i razbile ju, jelo je bilo puno stakla. Na kraju smo samo kavu popile i jele grickalice 😅

Bio je dan kad sam dobila svoj prvi ikad posao u zivotu. U fast foodu. Imali su jedno 15 jela za zapamtiti. Bila sam uvjerena da sam ih zapamtila, no jednu subotu (kad je ogromna guzva) sam pristala da cu sama odradit cijelu smjenu. Tu vecer sve je bilo krivo. Prvo sto sam pomijesala jela jednoj obitelji, i zaboravila im naplatiti, zagorio mi pommes frites, i jos sam covjeku koji stalno jede istu stvar, tu vecer slucajno stavila meso od jednog jela, a lepinju od drugog. On je sutio i to pojeo.

Moja prva bezglutenska pizza. Djeca alergicari, ne smijemo koristiti mlijeko, jaja, soju. Kuk.brasno, gluten.. ishod.. frizbi smo mogli igrat/bacat.. spasila nas tava krumpirica 😅🙃

Pozvala sam goste na gulaš. Prilikom kuhanja gulaša express lonac je eksplodirao. S obzirom da nije bilo vremena niti volje za kuhanjem uletjela sam u trgovinu i pokupila sa police sve konzerve gulaša. Prošlo je prazna džepa ali punog želudca...

Kuhala sam varivo za ručak i sve je ispalo super, jedino sam umjesto slatke paprike stavila extra ljutu. Pošto sam išla na posao nisam stigla skuhati novo pa sam to ostavila. Kad sam se vratila kući svi su mi rekli da je ručak bio jako "dobar" Suprug je jeo zadnji nakon posla, a najbolji dio je bio sin koji nije ništa htio reći samo ga je nagovarao da si stavi puno jer je jako dobro, nakon toga su bile suze i velike količine vode. Još i sad me zezaju zbog toga🫣

Kuhala sam ručak za sebe i prijateljicu i kupila umak za marinade, mediteranski. Podsjećalo me ne more i neku svježinu pa sam očekivala da će to biti neki osvježavajući objed. Međutim, nisam znala da umak za marinade znači da prelijemo meso, za cca 150g mesa iskoristila sam cijelu bočicu marinade i u tome spremila meso. Tako sretna sam poslužila zgotovljeni ručak. Naravno da kad smo uzele prvi zalogaj smo vidjele da nije dobro😂 Nažalost umjesto mog "osvježavajućeg" mesa išla je dostava. 🤷‍♀️

1 15 16 17 64