Zapečena tjestenina à la Meksiko
45 min
3
Zapečena tjestenina à la Meksiko donosi eksploziju boja i okusa ravno iz meksičke kuhinje i budi sva osjetila.

Sastojci
200 ml
zobenog vrhnja (ili kokosova)
1-2
rajčice
250 g
Zlato polje Fusilli durum
230 g
Podravka Graha crvenog
100 g
Podravka Kukuruza šećerca
100 g
mladog sira (ili običnog tofua)
1
zreli avokado
1 žlica
narezanog svježeg korijandra
1
Fant zapečena tjestenina sa šunkom i sirom

PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zakipi. Rajčicu narežite na kockice. U vatrostalnu posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu, ocijeđeni grah, kukuruz šećerac i rajčicu. Prelijte pripremljenim umakom i promiješajte. Po površini rasporedite razmrvljeni sir. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo jelo s ploškama avokada i posuto korijandrom.
SAVJET
Grah je namirnica bogata bjelančevinama, što će obogatiti ovo jelo.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?