Tikvice i piletina u umaku od sira
20 min
3
Tikvice i piletina zbog svojeg se nenametljivog okusa odlično sljubljuju s drugim namirnicama, a međusobno povezane s umakom na bazi sira postaju ideja za izvrstan obrok.

Sastojci
150 g
pilećeg filea
2 – 3
srednje tikvice
1 žlica
nasjeckanog peršina
1
Fant umak s 4 vrste sira (42 g)
300 ml
vode
2 žlice
maslinova ulja
Vegeta Maestro Morska sol

PRIPREMA
Tikvice narežite spiralnim rezačem na tanke trakice (kao špagete). Stavite ih na papirnati ubrus kako bi se upio višak vode. Piletinu narežite na trakice i lagano posolite. Na zagrijano ulje stavite piletinu i uz miješanje popecite do zlatne boje. Ulijte mlaku vodu i uspite sadržaj vrećice Fant umaka s 4 vrste sira. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri, umiješajte tikvice te kuhajte na laganoj vatri 5 minute, neprestano miješajući.
POSLUŽIVANJE
Pospite peršinom i poslužite odmah.
SAVJET
Povrtne rezance možete pripremiti i od drugog povrća ili upotrijebiti klasičnu tjesteninu.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?