Zapečena tjestenina s tunom i gorgonzolom
45 min
3
Aromatična, plemenita gorgonzola u kombinaciji s tunom u maslinovom ulju, običnoj će tjestenini udahnuti prepoznatljiv mediteranski okus.

Sastojci
200 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant zapečena tjesteninu sa šunkom i sirom
50 g
naribanog sira Grana Padano
120 g
sira gorgonzole
150 g
tikvica
2
Eva Tuna komadi u maslinovu ulju
250 g
Zlato Polje Fusilli durum

PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zakipi pa kuhajte 1 minutu. U vatrostalnu posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu. Po njoj rasporedite natrganu tunu zajedno s uljem i na kockice narezanu tikvicu. Prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte pa na kraju rasporedite razmrvljenu gorgonzolu i pospite naribanim sirom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo.
SAVJET
Umjesto tikvica možete staviti blanširano sezonsko povrće, primjerice kao bob, grašak, šparoge i sl.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte

U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?